fbpx
Whatsapp Bilgi Hattı

342. Sk. No: 13/A Merkez/KARAMAN 0 530 442 27 72 Mesai: 08:00 - 20:00

MERT DAVETİYE

En kaliteli düğün davetiyesi modelleri.

Mutlu evliliğinize giden ilk adımda sevdikleriniz için hazırlatacağınız nişan davetiyesi kataloglarımızı inceleyin.

Oğlunuz için aradığınız birbirinden farklı sünnet davetiyesi çeşitleri

En yeni tasarımlar, en kaliteli baskı ile davetiye sitemizde.

FACEBOOK'TA BİZ

Düğün Bütçesi Planlama 2019

Almış olduğunuz romantik evlilik teklifi ve zamanın belirlemesinin ardından hayallerinizi süsleyecek bir törenin gerçek olması için doğru bir bütçe planlaması yapılmalıdır. Belirlenecek bütçe; her başlığa ne kadar harcanabileceğini belli edecektir. Düğün masrafları arasından en önemli olanları belirlemek ve tecrübeli dostlardan bu aşamada yardım almak yaşanması muhtemel aksiliklerin en alt seviyeye inmesinde yardımcıdır.

Düğün Mekanına Ait Giderler

Harcamalar arasında en büyük tutar hiç kuşkusuz düğün mekanına gidecektir. Mekanın belirlenmesinin ardından yapılacak organizasyonla ilgili alt başlıkların belirlenmesi ve gerekli olması halinde bunun da bütçeye dahil edilmesi önemlidir.

Alyans ve takılar için yapılacak harcamaların gelin ve damat adayı için ayrı ayrı belirlenmesi ve bu rakama gelinlik ücretinin de eklenmesi düğün bütçesinin yavaş yavaş ortaya çıkmasını sağlar. Davetlilerin konaklamasından balayı giderlerine, nikah şekerinden ulaşıma, pastadan ekstra harcamalara kadar her bir detay eksiksiz olarak listelenirse, pek çok çiftin düğün töreni öncesinde düştüğü durum ve hayal kırıklıklar ortadan kaldırılabilir.

Kusursuz Bir Tören İçin Başarılı Planlamanın Önemi

Kusursuz bir tören için her detayın en ince ayrıntısına kadar bütçelenmesi gerekir. Hazırlıkların perde arkasında kalan ancak en önemli detayı olan bütçe, klasik kalıplardan kurtulmak isteyen çiftlerin kurtarıcısı olarak devreye alınabilir. Belirlenen bütçe isteklere yeterli gelmiyorsa o zaman gençlerin olaya farklı bir bakış açısı getirmesi ve hayallerindeki törene en uygun farklı bir yaratıcı senaryo hazırlaması gerekir.

Hayallerin gerçekleşmesi için gidilecek yolun rotasının doğru çizilmesi ve kurulan her hayalin ortaya çıkaracağı masrafın düşünülmesi önemlidir. Düğün öncesi hazırlıkların tamamını kaplayacak olan bütçe, sadece düğün günü değil öncesi ve sonrası şeklinde yapılmalıdır. Kız istemeden itibaren başlayacak olan masraflar balayından dönünceye kadar her aşamada farklı kalemlerde hassa bir planlama gerektirecektir.

Evlilik Bütçesi Nasıl Belirlenir?

Evlilik masraflarının sadece düğünü kapsamayacağı bu yola çıkan genç çiftler tarafından bilinmelidir.

* Söz ve nişan
* Kına töreni ve
* Düğün günü olmak üzere 3 ayrı başlıkta planlanması gereken bütçe, mekan seçimine göre bambaşka rakamlarda karşınıza çıkabilir.

Yapılacak düğün listesinde ev için gerekli alışverişin de eklenmesi gerekir. Zira yeni yaşanmaya başlanacak olan bir evde her şeye ihtiyaç duyulacağı gözlerden kaçırılmamalıdır. Ev aletlerinden, düğün davetiyesi ve hatta çeyize kadar her ayrıntının göz önünde tutulacağı bir planlama, düğün organizasyonu sonrasında genç çiftlerin borç ödemekle uğraşmamaları açısından son derece önemlidir.

Doğru yapılacak bir planlama gerekli kredinin alımından ihtiyaçların eksiksiz olarak karşılanmasına kadar her aşamada düğüne giden yolda stresten uzak bir hazırlık sürecinin yaşanmasını sağlar. Düğün bütçesinin yapılmasının ardından eksiksiz bir tören için aylık ve haftalık olarak görev dağılımının yapılması ve bu aşamada yakın çevreden destek alınması önerilir. Düğün mekanı ve davetli sayısının belirlenmesinin ardından daha küçük detaylar üzerinde yoğunlaşılarak pasta ve nikah şekeri gibi akılda kalıcı işlerle uğraşılabilir. Hayatınızın en özel “Evet” ine hazır mısınız?

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

En Mutlu Günü İlan Eden Düğün Davetiyeleri

En Mutlu Günü İlan Eden Düğün Davetiyeleri18 yaşını geçmiş ve özgürlüğünü ele almış her bireyin hayalidir evlenmek. Aşık olduğumuz kişiyle evlenmek, zorlukların üstesinden gelmek ve beraber ömür boyu sürecek olan bir birlikteliğe adım atmak. Her sabah aşık olduğun kişinin gözlerine bakarak uyanmak, ona benzeyen bir bebeğin olmasını dilemek hayalleri süsleyen...

Gelinler için Düğüne Hazırlık Rehberi

Gelinler için Düğüne Hazırlık RehberiYaz sezonu, düğün sezonu demek; bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen yakın zamanda muhteşem bir düğün eşliğinde bir yuvaya kavuşacaksınız, ancak bütün hazırlıklarınızı tamamladığınıza emin misiniz? Gelinler için özellikle son aylar, oldukça telaşlı geçebilir ve bu durumun aşılması için hazırlıkların çok önceden...

Düğün Davetiyesi

Düğün DavetiyesiDüğün davetiyeleri damat ve gelin için hayatlarında bir kere yaşayacak oldukları kutsal anın çanlarını çalmakta olan bir haberci olmaktadır. Uzun seneler boyunca düğün, sünnet, toplantı, konferans ve nikah gibi birçok öneli organizasyonun bir parçası olmuş olan davetiyeler düğünler için çok ayrı bir önem taşımaktadır....