fbpx
Whatsapp Bilgi Hattı

342. Sk. No: 13/A Merkez/KARAMAN 0 530 442 27 72 Mesai: 08:00 - 20:00

MERT DAVETİYE

En kaliteli düğün davetiyesi modelleri.

Mutlu evliliğinize giden ilk adımda sevdikleriniz için hazırlatacağınız nişan davetiyesi kataloglarımızı inceleyin.

Oğlunuz için aradığınız birbirinden farklı sünnet davetiyesi çeşitleri

En yeni tasarımlar, en kaliteli baskı ile davetiye sitemizde.

FACEBOOK'TA BİZ

Evlilik İçin Yapılması Gereken Yasal İşlemler Rehberi

Türkiye’de, yıl içerisinde genelde 600 binden fazla kişi dünya evine giriyor ve huzur dolu evlilikleri için adım atmak istiyorlar. Bu da elbette nikâhtan ve düğünden geçiyor. Düğün olayı iyi güzel de, nikâh öncesindeki bürokratik pek çok iş sizi çok yorabiliyor. Bu yazımızda, evlilik için yahut nikâh için yapılması gerekenler rehberi yazacağız.

Bu sayede, evlilik için ihtiyacınız olan her şeyi tek bir listede bulabileceksiniz. Evlenmeden önce ne gibi belgeler talep edilir, bunlar neden talep edilir ve nasıl müracaat etmeliyim? Diyorsanız, başlayalım.

Evlilik için Gereken Belgeler

Öncelikle, bu belgelerin hepsinin eksiksiz ve tastamam olması gerekmektedir. Belgeler içerisinde belli nüanslar da var, okumadan geçmeyiniz.

Nüfus Cüzdanları : Hem erkeğin hem de kadının nüfus cüzdanı, son 10 yıl içerisinde değiştirilmiş olmalıdır. Fotoğraf, kişiye benzemelidir ve bu sebepten son yıllarda çekilmiş olması tavsiye edilir. Son olarak, belgenin okunaklı olması da çok önemli.

Vesikalık Biyometrik Fotoğraflar: Hem erkek hem de kadına ait biyometrik ve son altı ayda çekilmiş fazlaca fotoğraf gerekmektedir. Biyometrik fotoğraflar bildiğiniz gibi son dönemde, yasal işlerde epey kullanılıyor ve nikah sürecinde de gerekli. Kaç tane talep edildiği ise belediyelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sağlık Raporları : Erkek ve kadının sağlık raporlarının bulunması şart. Bunun en büyük nedeni, herhangi bir cinsel hastalığın olup olmadığı ve bu sebepten belediye sağlık raporlarını iki kişiden de talep etmekte. Devlet hastanelerinden, aile hekimlerinden yahut özel hastanelerden bu raporları edinebilmeniz mümkün.

Nüfus Kayıt Örnekleri : Nüfusunuz nereye kayıtlı ise oranın nüfus dairesinden yahut e-devlet üzerinden alabileceğiniz nüfus kayıt örnekleri, yine evlilik için gereken belgelerden bir tanesi.

İkâmetgâh : Yine E-devlet üzerinden alabileceğiniz bir ikâmetgâh gerekmektedir. Bunu, muhtarlığınızdan da temin edebilmeniz mümkündür.

Evlenme Ehliyet Belgesi : “Yok Artık” dediğinizi duyar gibiyiz, ama bu da var… Sağlık raporunuzu aldıktan sonra şehrinizdeki nüfus müdürlüğüne giderek çift olarak evlenme ehliyet belgesi almak durumundasınız. Bu belgenin sadece altı ay geçerli olduğunu ise unutmamanız gerekiyor.

Evlenme Beyannamesi : Bu, başvuru esnasında doldurmanız gereken bir form. Üç yahut dört nüsha olarak sunulacak bu form da belgelerin içeriğinde bulunmalıdır. Beyanname, olabildiğince okunaklı bir biçimde doldurulmalıdır, anket formu değildir ve memurlar tarafından olabildiğince dikkatli bir biçimde incelenir. Onaylanmayan evlenme beyannameleri sıklıkla bulunmaktadır ve bu sebepten dikkatli, okunaklı yazmanızda, doldurmanızda fayda görüyoruz.

Yasal işlemler rehberi ve gerekli evraklar bu şekilde belirtilebilir. Bunların dışında, belediyelerin genelde kendi inisiyatifinde belge isteme durumları yoktur. Bu belgeleri tamamlamak ise en fazla bir haftanızı almaktadır. Sonrasında başvurunuzu yaparak nikâh gününüzü alabilir ve evliliğinize büyük bir adım atabilirsiniz.

Mutluluklar !

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

SEDEF SÜNNET-6174

SEDEF SÜNNET-6174DAVETİYE ÖZELLİKLERİ ...

SEDEF SÜNNET-6236

SEDEF SÜNNET-6236DAVETİYE ÖZELLİKLERİ ...

Düğün Müzikleri Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğün Müzikleri Seçimi Nasıl Olmalıdır?Düğünler, çiftlerin hayatlarında yaşayacakları en özel günlerin başında yer alır. Mutluluğa adım atılan bu özel günde tüm seçimleriniz de özel olmalıdır. Düğün denilince akla ilk olarak düğün müzikleri gelir. Çünkü müziksiz düğün olmaz. Genelde müzik işlemlerine organizasyonunuzu yapan şirket karar vermektedir....