MERT DAVETİYE
En kaliteli düğün davetiyesi modelleri.
Mutlu evliliğinize giden ilk adımda sevdikleriniz için hazırlatacağınız nişan davetiyesi kataloglarımızı inceleyin.
Oğlunuz için aradığınız birbirinden farklı sünnet davetiyesi çeşitleri
En yeni tasarımlar, en kaliteli baskı ile davetiye sitemizde.
FACEBOOK'TA BİZ
Nikâh başvurusu için bazı gerekli evraklar mevcuttur. Resmi prosedürler her ne kadar sıkıcı bir konumda olsa da ancak yapılması şart olan gereken işlemler olarak karşımıza çıkar. Dilerseniz ilk önce resmi nikah hazırlıkları nelerdir? Sorusu doğrultusunda gerekli olan belgeler nelerdir bunları inceleyelim. Sonrasında ise bu belgelerin ne olduğunu ve nereden alınabileceğini açıklayalım.
Resmi nikâh hazırlıklarında gerekli olan belgeler mevcuttur. O belgeler sırasıyla şöyledir:
Evrak dosyanızı hazırlama aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlara geçmeden evvel ilk olarak önemli bir konuya değineceğiz. Nikâh için ihtiyacınız olan evraklar, başvurunuzu oluşturacağınız belediyelere göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin birden fazla belediyenin sistemleri, e-devlet ile uyumlu olduğundan hazırlamanız gereken belgele sayıları daha az olabilmektedir.
Bu sebeple başvuru yapmak istediğiniz belediyeyle önceden iletişime geçerek istenilen belgeleri teyit etmeniz de oldukça fayda vardır. Eğer şanslı konumdaysanız yalnızca nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğraf, sağlık raporu ve evlilik beyannamesini almanız yeterli olacaktır.
Nikâh Hazırlıkları Nelerdir?
Listede yer almakta olan evrakların birçoğu hakkında bilgi sahibi olduğunuz bir gerçek ama yine de sizlere bu hususta açıklayıcı bilgiler vermek istiyoruz. Ayrıca bu belgeler nereden temin edilmeli onlara da değineceğiz.
Kimlik fotokopilerinin yanı sıra kişinin doğru olduğunu teyit edebilmek amacı ile nüfus cüzdanınızı yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. (Nikah dairesi içerisinde sizden teyit edebilmek amacı ile nüfus cüzdanınızın aslı da istenmektedir ancak kimliğinizin fotokopisini teslim etmeniz de yeterli olacaktır.)
Vesikalık fotoğraflarınızın son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerektiğini unutmayınız. Bunun yanında kaç tane vesikalık fotoğraf ihtiyacınız bulunduğunu, başvuruyu gerçekleştireceğiniz belediyeler arasında değişiklik göstereceği için en az 6’şar tane bastırmalısınız.
Evlilik sağlık raporu, çiftler için sağlık açısından evlenmelerinde hiçbir sakınca olmadığını anlayabilmek için istenmiş olan bir rapordur. Raporun geçerlilik süresi ise 6 ay olmaktadır.
Nüfus kayıt örnekleri, kişilerin kimlik ve aile bilgilerini içeren bir belge olmaktadır. Bu belgeyi bağlı bulunduğunuz ilçe nüfus müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden temin edebilmektesiniz.
Evlilik için gereken belgeler listesinde bulunan ikametgâh belgesini de aynı nüfus kayıt örneği hususunda olduğu gibi temin etmenizin iki yöntemi bulunmaktadır. Doğrudan kurumdan almak istiyorsanız, muhtarlığa veyahut ilçe nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz.
Veya e-devlet üzerinden şahsi hesabınıza giriş yaptığınızda ikametgâh belgenizi alabilmektesiniz. (Ancak belgeyi e-devlet üzerinden temin etmeniz halinde çıktısını da almanız gerektiğini unutmayınız.)
Evlenme beyannamesi, evlendirme dairelerinden birine yapacağınız müracaat esnasında doldurmanız için size verilmesi gereken bir formdur. Bu form, nikâh işlemini gerçekleştirecek olan belediyelerin talebi doğrultusunda 1 veya 2 kopya şeklinde hazırlanmaktadır. Formun en alt kısmında ise evlenme izin belgesi yer almaktadır.
Evlilik beyannamesini doldurduktan sonra evlilik akdini gerçekleştirilmesi için resmi olarak beyan etmiş olmaktasınız. Bütün bilgilerinizi doğru ve okunaklı bir şekilde doldurmaya dikkat edin.
Nikâh tarihinizi almanız için evraklarınız ile birlikte nikâhın kıyılmasını istediğiniz belediyeye bağlı olan evlendirme dairesine, çiftler içerisinden birinin ikametinin bulunduğu evlendirme dairesine veyahut ilçe müftülüklerine gitmeniz gerekmektedir. (Köyde yaşamakta olan çiftler ise başvurularını köy muhtarlığına yapabilmektedir.)
Yukarıda bahsi geçmekte olan belgeleri, yaklaşık 2-3 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Sonrasında ise nikâh tarihinizi alabilmek için ilgili kurumlardan birine başvurmalısınız.
Kişiliğinize Uygun Davetiye Seçimiİnsanın kişiliği ve karakter yapısı, davetiye seçiminde dahi kendisini gösteren ve belirleyici unsur olarak ortaya çıkan bir etkendir. Özellikle eğlenceli bir davetiye oluşturulmak istendiği zaman, kişiliğinize uygun davetiye seçimi sağlanması gerektiğini unutmamak gerekir. Ayrıca, davetiye seçimi; düğün veya toplu organizasyona...
En Güzel Düğün Hangi Ayda Yapılır ?Evlenecek olan bütün çiftler düğünlerinin çok güzel geçmesini ister. Düğünlerin güzel geçmesi için düğün tarihine dikkat edilmesi gerekir. Mevsime uygun seçimler yapmak çiftleri mutlu eder. Peki, en güzel düğün hangi ayda olur? Bu çok önemli bir sorudur. En güzel düğünler için en doğru aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır....
Gelinlik Diyeti: Düğünden Önce Nasıl Kilo Verilir?En iyi halinizde olmak istediğiniz özel bir gün mü var? Bu şirketin partisi ya da lise arkadaşlarınızla hazırladığınız bir parti olabilir, gelinlik diyeti, hedefinize ulaşmanızı sağlayacak. Bu diyet, o büyük gün gelene kadar zayıflamanıza ve o gün harika görünmenize yardımcı olacak. Gelinlik Diyeti Nedir? Gelinlik diyeti,...
KURUMSAL BİLGİLER