fbpx
Whatsapp Bilgi Hattı

342. Sk. No: 13/A Merkez/KARAMAN 0 530 442 27 72 Mesai: 08:00 - 20:00

MERT DAVETİYE

En kaliteli düğün davetiyesi modelleri.

Mutlu evliliğinize giden ilk adımda sevdikleriniz için hazırlatacağınız nişan davetiyesi kataloglarımızı inceleyin.

Oğlunuz için aradığınız birbirinden farklı sünnet davetiyesi çeşitleri

En yeni tasarımlar, en kaliteli baskı ile davetiye sitemizde.

FACEBOOK'TA BİZ

Sünnet İçin En Doğru Zaman Nedir ?

Erkek çocuğa sahip olan aileler için yaz mevsimi, sünnet mevsimi olarak görülebilir. Ebeveynler, çocukları için alacakları karardan kesin olarak emin olmayabilirler. Yaz mevsiminde sünnet olan çocuk sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Fakat aileler sünnet için en uygun tarihin ne zaman olduğunu bilmiyorlar. Kimi aileler doğumdan hemen sonra sünneti tercih ediyorken, kimileri de ilkokul zamanını bekliyor. Peki sünnet hangi dönemde yaptırılmalı? İşte bu durumda ailenin vereceği karar devreye giriyor. Çünkü doktorlara göre sünnetin herhangi bir yaşta yapılması gibi bir zorunluluk yok. Fakat burada çocukların psikolojik durumlarını göz önünde bulundurmak gerek. Yeni doğan döneminde uygulanan sünnet çok çabuk iyileşmesi bakımından çok avantajlı. Fakat kimi aileler çocuklarının sünnet adetini öğrenebilmeleri bakımından bu sürecin bilincinde olmaları gerektiği düşüncesine sahip olabiliyorlar.

Yeni Doğan Sünneti Ne Zaman Yapılmalı ?

Bebeğin doğduğu zamanı 0 olarak kabul edersek, yeni doğan süresi 0 ile 28 gün olarak ifade ediliyor. Bir sorun yoksa, doğumdan sonraki ilk gün itibari ile sünnet yapılabilir. Fakat bazen yeni doğan solunum sıkıntıları ya da sarılığı gibi sebeplerle beklenebiliyor. Yani 1 ile 28 gün arasında sünnetin yapılması normal olarak kabul ediliyor. Yeni doğan sünnetinin en mühim avantajı, genel anesteziye gerek kalmaması ve penis dokularının çok daha hızlı iyileşmesidir. 6 yaşından sonra 7 günde iyileşen sünnet yarası, yeni doğan bebeklerde ise 2 ile 3 gün arasında iyileşiyor. Bu bakımdan yeni doğan sünnetlerinde bakım, ebeveyn açısından da çok daha kolay hale geliyor.

İlk Ayı Geçtiyse Hangi Zaman Daha Uygundur ?

Sünnetin uygulanması için sağlık bakımından uygun bir zaman diye bir durum söz konusu değildir. Fakat yeni doğan zamanı geçtiyse, iki yaşına kadar sünnetin yapılması, eğer bu zaman geçilmiş ise 6 yaşının beklenmesi çok daha uygundur. Bunun sebebiyse tamamen psikolojiktir. Daha çok 2 ile 6 yaş arasındaki çocuklarda sünnet tavsiye edilmiyor. Bunun sebebi çocukların bu zamanlarda yaşanan olayların henüz farkına varamamaları ve iletişim kurmanın güç olması. Bu sebeple çocuk, iki yaşına kadar sünnet edilmediyse, altı yaşına kadar beklemek çok daha mantıklı.

Sünnetten Sonra Yapılmaması Gereken Şeyler

Sünnet, ülkemizde pek önem verilmeyen bir hadise gibi görünse de; aslında ciddi bir ameliyat ve bu operasyonun dikkatli bir biçimde yapılması hemen hemen tüm doktorlar, cerrahlar tarafından öneriliyor. Bakıldığında, operasyonun başarılı bir biçimde yapılması sonucunda, çocuğunuzun da birkaç gün, yapmaması gereken şeyler olabiliyor. Bu yazımızda sizler için, sünnetten sonra yapılmaması gereken, uzak durulması gereken şeylerden bahsedeceğiz. Siz de, sünnetli bir çocuğa sahipseniz ve yapılmaması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız, yazımızı okuyarak bu durumlar hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Sizin için en doğru bilgileri, doktorların referansları ile edinmeye gayret ettik.

1. Endişelenmek

Çocuklar, sünnet operasyonu esnasında herhangi bir biçimde ağlamazlar; ağlıyorlarsa, bunun psikolojik olduğu aşikârdır zira organa çok etkili bir biçimde uyuşturucular uygulanır ve böylece hissiyat sıfıra indirgenir; ancak sünnet operasyonundan yaklaşık iki yahut üç saat sonra, belli ağrılar duyulmaya başlanabilir ve çocuk bu sebepten ağlayabilir. Bu konuda, kesinlikle endişelenmemeniz gerekmekte. Bakıldığında, sünnet operasyonlarında bu duruma pek sık rastlanır ve çok şiddetli bir ağrının duyulmaması halinde, operasyona dair herhangi bir şüphe duymanız da yersiz olacaktır.

Hem kendinizi hem de çocuğunuzu endişelendirmeyerek, eğer çok fena kasılmalar yaşanabiliyor, akut ağrılar hissediliyorsa; doktorla iletişime geçmek elbette yararlı olabilir. Ancak bunu çocuğunuzun önünde gerçekleştirmemek en doğru hareket olacaktır.

2. Koşmak, Debelenmek

Çocuğunuzun koşması yahut debelenmesi, şüphe yok ki on ve üzeri yaşlarda pek karşılaşılabilecek durumlar değil zira bilinçli olarak yapılmasının kendisine oldukça zarar vereceğini; o da bilmektedir, ancak üç ila beş yaş arasındaki çocuklarınızın yatakta debelenmesini önlemeniz ve özellikle ilk yirmi dört saatte olabildiğince dikkatli olmanız gerekiyor. Günümüzde, bu durum için sünnet külotları ve daha pek çok kıyafet üretilmiştir. Tampon görevi gören ve olabildiğince sünnetli kısmı koruyan bu kıyafetleri, çamaşırları kullanarak, çocuğunuzun özellikle küçük yaşlarda ise sünnetli organının zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.

3. Çocuğa Fazla Hassas Davranmak

Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesinin de bu olduğu aşikâr. Sünnet olduktan sonra, çocuğa davranışınızda elbette değişikliklerin olması mümkündür ancak “oraya yürüme, burada dolaşma” gibi hararetli ve korku içeren tavsiyelerde bulunmak, ona çok hassas davranmak yerine; olabildiğince “bunu yapabilirsin ancak bunun riskli olduğunu ve dikkatli olman gerektiğini bilmelisin” gibi daha ılımlı uyarılarda bulunmaya dikkat etmelisiniz.

Kötücül ve korku dolu uyarılar, çocuğun da epey korkmasına ve operasyondan psikolojik olarak zarar görmesine sebebiyet verecektir. Bu sebepten, kötücül uyarıları asla önermemekteyiz.

Sünnet sonrası yapılmaması gereken şeyler listemizde, bu dört madde; temel maddeler olarak bilinmektedir. Çocuğunuz, doktorunuzun tavsiyelerine uyum sağlayarak, ameliyat sonrasını gayet rahat bir biçimde atlatabilmektedir; ancak belirttiğimiz üzere, sizin katkılarınız olmaksızın bu durum imkânsızdır.

Ek olarak, sünnet operasyonu geçiren çocuğunuzu ufak hediyelerle sevindirmeyi de unutmamanızı rica ediyoruz.

Geçmişler olsun ve görüşmek dileğiyle…

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

Kısa Gelin Saçı Modelleri

Kısa Gelin Saçı Modelleriİlerleyen günlerde gelin olmayı düşünen bir gelin adayı için gelinlik modelinden daha önemli ne olabilir? Tabi ki bir düğün saçı modeli! O büyük gün geldiğinde her gelin; güzel, şık ve çarpıcı görünmek ister. Düğün fotoğrafında güzel çıkmak da önemlidir. Kısa saçlara sahipseniz ve gelin saçı konusunda seçeneklerinizin...

SEDEF SÜNNET-6218

SEDEF SÜNNET-6218DAVETİYE ÖZELLİKLERİ ...

Nişan Davetiyesi Nasıl Olmalıdır?

Nişan Davetiyesi Nasıl Olmalıdır?Günümüzde artık çiftler yalnızca düğünleri için değil aynı zamanda nişanları için de davetiyeler hazırlatarak sevdiklerine ulaştırıyorlar. Böyle olunca da nişan olmadan hemen önce bir de nişan davetiyesi için araştırmalara başlıyorlar. Ancak bu araştırmaları esnasında ne yazık ki çoğu zaman oldukça zorlu bir süreçten...